Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Europa este în creștere cu fiecare zi. Pandemia ia amploare în state precum Franța, Germania și Cehia. Mai multe țări au introdus deja noi restricții pentru a frâna răspândirea bolii. Europa a atins ieri un nou record al numărului de infectări cu SARS-COV-2.

Franța este în topul celor mai afectate state europene, înregistrând ieri aproape 19 mii de cazuri noi. În Paris s-a impus stare maximă de alertă sanitară, cafenelele, barurile și sălile de sport s-au închis, iar numărul de persoane din centrele comerciale a fost redus.

Cu peste 6.500 de cazuri într-o singură zi, Madridul și alte 9 orașe din jurul capitalei au reintrat în carantină. Barurile și restaurantele se închid la ora 22.00, iar reuniunile mai mari de șase persoane sunt interzise.

Cafenelele şi barurile pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles se vor închide. Măsura este prevăzută să rămână în vigoare până pe 8 noiembrie. Restaurantele pot rămâne deschise, în timp ce sălile de evenimente şi ceainăriile vor trebui să îşi închidă ușile.

Germania a înregistrat ieri peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. De miercuri s-au interzis cazările în hoteluri şi apartamente turistice pentru persoanele venite din zone cu risc din ţară. Majoritatea magazinelor, toate barurile şi restaurantele vor fi închise între orele 23.00-06.00 începând de sâmbătă şi până cel puţin la 31 octombrie. Persoanele care vin din zonele cu risc epidemiologic sunt plasate în carantină la intrarea în Germania.

Citeste si:
Orban a reiterat angajamentul ferm al României de a deveni membru...
În vizita din Franța, Orban a...

Autoritățile italiene au prelungit starea de urgență până pe 31 ianuarie 2021. De asemenea, masca de protecție este obligatorie și în exterior.

Cehia a înregistrat aproape 5.000 de cazuri ieri, iar autoritățile au decis reducerea numărului de participanți la adunările publice, iar școala trece în online în multe unități de învățământ. Și Olanda a ajuns ieri la aproape 5.000 de cazuri. Autoritățile avertizează că va fi nevoie de restricții mai dure dacă numărul infecțiilor și internărilor continuă să crească atât de rapid.

În Bulgaria sunt posibile noi restricţii, precum închiderea restaurantelor, dar o carantină la nivel naţional este exclusă.

Polonia a înregistrat 3.003 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Polonia a anunţat marţi ''toleranţă zero'' pentru cei care încalcă restricţiile impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, cu reguli mai dure şi mai stricte, menționează digi24.ro

Citeste si:
Europa aplică restricții dure pentru a opri cel de-al doilea val de...
Țările din Europa aplică...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.