În Hong Kong un învățător a fost suspendat din funcție deoarece le-a vorbit elevilor despre libertatea de exprimare, iar acest lucru reprezintă o violare a Constituției.

În această vară a intrat în vigoare în Hong Kong o lege potrivit căreia exprimările care susțin independența sunt considerate infracțiuni și pot fi pedepsite cu închisoare pe viață. Un învățător asiatic a decis să încalce legea și să vorbească la orele de curs cu elevii săi despre libertatea de exprimare, iar din acest motiv acesta și-a pierdut locul de muncă, relatează BBC.

„Dacă sunt profesori care se folosesc de atribuţiile de a preda pentru a transmite mesaje greşite şi pentru a promova neînţelegeri în privinţa naţiunii, pentru a defăima ţara şi guvernul din Hong Kong fără o bază reală, atunci asta devine o problemă foarte serioasă”, a afirmat Carrie Lam, şefa executivului din Hong Kong.

Timp de două luni, departamentul de educație a primit 247 de plângeri similare.

Citeste si:
Valoarea tichetelor de masă a crescut cu 1 ban. Min. Muncii „E...
Ministerul Muncii, după...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.