Mai multe cimitire din Franța și din Italia au fost distruse de inundații, iar mormintele au fost cu totul înghițite de ape. Oficialii au declarat că rămășițele umane au ajuns până pe malul italian al Mediteranei.

Autoritățile franceze au anunțat că cimitirele din Saint-Martin-de-Vésubie și Tende au fost distruse de inundații, conform Reuters și The Guardian.

„Familiile noastre ne-au fost luate, aproape 150 de oameni au fost luați de ape.Cimitirul a fost spintecat în două.” a declarat un localnic.

Ploile abundente au făcut ravagii și în Italia, acolo unde autoritățile au anunțat că au fost găsite cadavre pe malul dintre Ventimiglia și Santo Stefano, în apropiere de granița cu Franța. „Vorbim de cadavre mai vechi, cel mai probabil este vorba de cele din cimitirele înghițite de ape", a declarat Bernard Gonzalez, prefectul din Alpes-Maritimes.

În decursul zilei de vineri, mai multe văi din apropierea orașelor Nisa şi Menton, la graniţa cu Italia, au fost devastate de intemperii, care au provocat moartea a cel puțin patru persoane în Franţa, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Citeste si:
Parlamentul din Franța respinge certificatul de vaccinare Covid-19
Parlamentul din Franța...

De ambele părți ale graniței, atât în Italia, cât și în Franța mai multe case, drumuri, poduri și construcții municipale s-au prăbușit din cauza apei abundente.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.