Geneva va avea cel mai mare salariu minim din lume, 21 euro pe oră sau aproximativ 3.700 euro pe lună, dar acest lucru nu este suficient pentru locuitori. Orașul este unul dintre cele mai scumpe din lume, iar această sumă abia îi trece pe oameni de pragul sărăciei.

Printr-un vot exprimat duminică de cetățeni, Geneva introduce un salariu minim de 4.068 franci elvețieni, aproximativ 3.700 euro, însă acesta abia reușește să îi treacă pe locuitori de pragul sărăciei, conform CNN.

Deși în 2011 și în 2014 au mai avut loc două referendumuri pe tema salariului minim, iar această propunere a fost respinsă, de această dată oamenii s-au pronunțat în favoarea măsurii luând în calcul rapoartele privind creșterea sărăciei provocate de coronavirus în orașul elvețian.

21 de euro pe oră poate părea un salariu uriaș în comparație cu Statele Unite, unde salariul minim este 6,2 euro pe oră, însă Geneva este al zecelea cel mai scump oraș din lume, potrivit unui raport al The Economist Intelligence Unit privind costul vieții în lume în 2020, iar această sumă nu îi trece cu mult de pragul sărăciei pe locuitori.

Deși Elveția este una dintre cele mai bogate țări din lume, economia sa a fost afectată de impactul pandemiei de coronavirus. Guvernul elvețian se așteaptă la o scădere a produsului intern brut cu 6,2% anul acesta, iar rata șomajului să ajungă la 3,8%.

Citeste si:
Record absolut de infectări! Aproape 6.500 de cazuri noi în...
Record absolut de infectări!...

2020 este anul în care Geneva are cea mai gravă situație din punct de vedere financiar din ultimii 45 de ani.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.