Chiar dacă am făcut progrese semnificative în ceea ce privește inegalitatea de gen, în societatea actuală încă sunt foarte multe persoane care cred că treburile casnice ar trebui să revină exclusiv femeilor. O școală din Spania și-a dorit să schimbe această mentalitate și să ofere o lecție diferită băieților.

Astfel, băieții înscriși la Liceul Montecastelo fac ore în care învață să facă diferite treburi casnice. Aceștia învață să calce, să coasă, să gătească și să facă ordine și curățenie. Mai mult, aceștia merg și la cursuri de tâmplărie, zidărie și instalație sanitară.

La cursuri pot participa și părinții elevilor, iar tații pot învăța cot la cot cu fii lor cum să îndeplinească diferite treburi casnice. În cazul taților care au deja experiență, aceștia îi pot învață pe elevi trucuri de zidărie, tâmplărie sau electrică.

Credem că este foarte important ca elevii noștri să învețe cum se fac treburile casnice, astfel încât atunci când vor forma o familie să poată fi implicați de la început și să înțeleagă faptul că nu este doar treaba femeii să facă ordine și curățenie”, a spus un reprezentant al școlii, potrivit TipHero.com.

Mulții dintre elevii înscriși la Liceul Montecastelo au fost ezitanti la început, dar au început să se bucure de aceste ore odată ce au realizat că treburile casnice nu sunt ceva de speriat.

Mulți dintre ei au ținut pentru prima dată un fier de călcat în mână la aceste ore. A fost distractiv și educațional în același timp”, a mai adăugat reprezentatul școlii.

Credeți că altfel de ore ar trebui introduse și în școlile din România?

Facebook


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Septembrie 2020 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.