Guvernul statului australian New South Wales, Australia, se află în criză politică din cauza unei dispute interne privind politicile de protecție a urșilor koala.

Liderul Partidului Național, John Barilaro, susține că politicile de protecție au mers prea departe prin punerea unor condiții dure fermierilor, limitând modul în care aceștia își pot gestiona pământul și amenință că nu va mai sprijini legislația guvernamentală dacă situația nu se va rezolva.

„Partidul Național susține salvarea populației de koala. De fapt, vrem să vedem o dublare a numărului acestor exemplare. Nu suntem anti-koala. Însă credem că astfel de măsuri prejudiciază drepturile de proprietate ale fermierilor și nu ajută cu absolut nimic urșii koala”, a explicat acesta, citat de BBC.

În iunie, o anchetă a constatat că urșii koala ar putea dispărea din New South Wales până în 2050, dacă nu se vor luat măsuri urgente în acest sens. Incendiile din vara trecută au ucis și au rănit trei miliarde de animale la nivel național, potrivit unei estimări recente.

Unii conservatori au susținut că politica actuală nu face suficient pentru a proteja animalele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.