Un crocodil de apă sărată uriaș, de 4,4 metri lungime, a fost prins într-un punct turistic din Teritoriul de Nord din Australia.

Crocodilul, care ar cântări în jur de 350 kg, a fost capturat de gardieni într-o capcană din Parcul Natural Flora River, o destinație turistică populară aflată la sud-vest de orașul Katherine, informează CNN.

Crocodilul este cel mai mare prins din zonă în ultimii ani, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Turism, Sport și Cultură din Teritoriul de Nord.

Reptila uriașă a fost dusă la o fermă de crocodili și va fi, cel mai probabil, folosită pentru reproducere, a spus purtătorul de cuvânt.

În iulie 2018, un crocodil de apă sărată lung de 4,7 metri, a fost prins în aceeași zonă, mai aproape de mare.

Citeste si:
Urșii koala au provocat un război politic în Australia
Urșii koala au provocat un...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Crocodilii de apă sărată sunt cea mai mare specie de crocodil, dar și cea mai mare reptilă din lume. Bărbații adulți pot ajunge până la 7 metri și 1.000 de kilograme.

Potrivit autorităților locale, se estimează că 100.000 de crocodili de apă sărată trăiesc în sălbăticie în Teritoriul de Nord. Reptilele nu sunt sacrificate pentru că sunt protejate, însă sunt capturate în capcane speciale și duse în ferme speciale, pentru că reprezintă un pericol pentru populație și turiști.

Rangerii capturează, de obicei, peste 250 de crocodili în fiecare an.

Citeste si:
3 metode simple ca să slăbeşti fără sport sau dietă
3 metode simple ca să...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.