În jur de 30 de atacuri macabre și inumane asupra cailor au fost raportate în Franța – animalele sunt crestate cu cuțitul sau le sunt tăiate urechile. Atacatorii țintesc cai și ponei din pășuni din jurul Franței, înarmați cu cuțite, iar autoritățile suspectează că ar fi vorba de mutilări ritualice.

Polițiștii sunt uimiți de atacurile macabre asupra bietelor animale care sunt găsite sângerând, cu cel puțin o ureche tăiată.

Aproximativ 30 de astfel de atacuri au fost raportate în Franța, a declarat ministrul agriculturii francez, vineri. Un atac a fost raportat în februarie, conform gazetei franceze Le Point. Cu fiecare atac, misterul nu pare decât că se adâncește.

„Nu excludem nicio ipoteză”, a declarat Julien Denormandie, ministrul de externe francez, potrivit The Guardian.

Doi atacatori au fost descoperiți într-un sat din regiunea Bourgogne-Franche-Comte, acolo unde încercau să atace animalele dintr-un adăpost. Ei au intrat într-o altercație cu persoana care se ocupa de adăpost, iar bărbatul a dat apoi detalii polițiștilor care au reușit să le facă portretele.

Citeste si:
Animăluțe de buzunar: 5 rase de câini în miniatură, absolut adorabile
Animăluțe de buzunar: 5 rase...

„Înainte aveam încredere să îmi las caii pe pajiște, acum însă simt un gol în stomac de fiecare dată”, a spus Nicolas Demajean, cel care se ocupă de adăpostul Ferma Speranței.

Marți, un alt ponei tânăr a fost atacat în Saone-et-Loire. Într-un alt caz, unui cal i-au fost scoase organele, iar în iunie, un măgăruș a fost ucis cu bestialitate.

Teoriile cu privire la motivațiile acestor atacuri revoltătoare abundă în Franța. Unii cred că este vorba de un rit morbid de mutilare sau de provocări macabre transmise pe rețelele sociale.

„Un cal temător nu poate fi prins. Doar acei cai care sunt obișnuiți cu oamenii se vor apropia și vor considera normal faptul că li se pune un ham sau o sfoară în jurul gâtului”, a spus Aude Giraudet, doctor veterinar și șefa diviziei cabaline de la prestigioasa Școala Națională Veterinară de la Alfort, de lângă Paris.

Citeste si:
VIDEO Un surfer australian a fost atacat și ucis de un rechin
VIDEO Un australian a fost...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.