Actorul Chadwick Boseman, celebru pentru rolul din filmul „Black Panther” a murit din cauza cancerului de colon, la vârsta de 43 de ani.

Familia acestuia a confirmat în această dimineață vestea tragică.

Boseman, „un adevărat luptător”, așa cum l-a numit familia, a luptat cu cancerul de colon, stadiul III, încă din 2016, dar nu a vorbit niciodată despre diagnosticul său.

Chadwick Boseman a devenit cunoscut la nivel mondial datorită filmului „Black Panther”, lansat în 2018, care a avut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari. A fost primul lungmetraj cu supereroi nominalizat la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar.

Pe lângă rolul de Black Panther, primul supererou afro-american care a obținut propriul său film Marvel, Boseman l-a interpretat anterior pe legendarul jucător de baseball Jackie Robinson și cântărețul James Brown în filmele biografice „42” și, respectiv, „Get On Up”.

Cel mai recent film în care a jucat a fost „Da 5 Bloods”, de Spike Lee, lansat vara aceasta pe Netflix. De curând a încheiat filmările pentru drama „Ma Rainey’s Black Bottom”, bazată pe piesa de teatru premiată cu Pulitzer a lui August Wilson și urma să apară într-un al doilea film Black Panther, care este încă lucru.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.