Grădina zoologică din Varșovia va da elefanților ei marijuana medicală în cadrul unui proiect pilot prin care se va testa cum le reduce aceasta nivelul de stres.

Canabisul medicinal a fost folosit în mai multe părți din lume pentru tratarea câinilor și cailor, „dar, probabil, este prima astfel de inițiativă pentru elefanți”, a declarat Agnieszka Czujkowska, medicul veterinar responsabil de proiect

Cei trei elefanți africani vor primi, prin trompe, doze lichide de concentrație înaltă cu canabidoidul CBD, informează The Guardian.

Veterinarul spune că CBD nu provoacă nici euforie, nici nu are efecte dăunătoare asupra ficatului și rinichilor: „Este o încercare de a găsi o alternativă naturală la metodele actuale de combatere a stresului, mai ales la medicamentele sintetice”, a spus ea.

Proiectul, a adăugat Czujkowska, vine într-un moment potrivit deoarece turma de elefanți a trecut recent prin decesul femelei alfa. Grădina Zoologică monitorizează cât de stresați sunt elefanții prin testarea nivelurilor de hormoni și prin observarea comportamentelor.

Medicul veterinar a precizat că va dura aproximativ doi ani până când echipa ei va putea ajunge la rezultate concludente. Dacă proiectul va avea succes, va fi administrată marijuana și altor animale ce trăiesc în captivitate.

Citeste si:
Condamnat la 30 de ani de muncă silnică pentru trafic cu fildeș
Braconier acuzat că a ucis...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.