Doi pinguini gentoo de sex feminin au devenit părinţi, după eclozarea recentă a unui pui dintr-un ou adoptat, la acvariul din Valencia.

Oficialii de la Oceanogràfic València spun că Electra și Violet au construit împreună un cuib din pietre și au început să își împartă atribuţiile de părinte, potrivit CNN.

Îngrijitorii lor au decis să-i lase să adopte și să incubeze oul unui alt cuplu de pinguini, care a eclozat luna aceasta. Electra și Violet cresc acum puiul, care va deveni independent după aproximativ 75 de zile.

Formarea perechilor de același sex este comună la mai mult de 450 de specii de animale și are loc atât în ​​grădini zoologice, cât și în natură. Astfel de familii de pinguini se află și în grădinile zoologice din Londra, Berlin și Sydney.

Pinguinii Gentoo sunt a treia cea mai mare specie de pinguini, cele mai multe exemplare aflându-se în Insulele Falkland, Georgia de Sud, în sudul Atlanticului și în Peninsula Antarctică.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.