Un bărbat care pretindea că este „arhiepiscopul” unei biserici din Florida a fost arestat în Columbia, alături de fiul său, pentru că vindea înălbitor drept tratament împotriva coronavirusului.

Procurorii declară că cei doi au fost arestați sub suspiciunea că vindeau o „soluție miraculoasă” care ar fi cauzat moartea a șapte cetățeni americani, informează The Guardian.

Substanța folosită, dioxidul de clor, este un înălbitor extrem de toxic utilizat în fabricația textilă. Cei doi le recomandau clienților să bea dioxid de clor diluat, susținând că este un leac care vindecă aproape toate bolile, inclusiv COVID, cancer, Sida, precum și autismul.

În luna aprilie, Mark Grenon i-a scris președintelui american Donald Trump să-l încurajeze să utilizeze produsul în eforturile sale de a eradica coronavirusul.

Câteva zile mai târziu, Trump a sugerat ideea injectării dezinfectantului în organism pentru a lupta cu Covid-19: „Văd că dezinfectantul îl poate elimina”, a declarat președintele.

Companiile americane care se ocupă de comercializarea dezinfectanților au făcut apel la populație să nu înghită aceste produse, după ce Donald Trump a sugerat că ar fi bine ca oamenii să își injecteze dezinfectanți pentru a se proteja de coronavirus.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.