Regiunea Galicia din Spania a interzis fumatul în spațiile publice pe fondul îngrijorărilor cu privire la transmiterea coronavirusului.

Autoritățile locale din regiune au anunțat o interdicție generală asupra fumatului public – pe stradă și în localuri, restaurante sau baruri, în cazul în care distanțarea socială nu este posibilă, informeaza BBC.

Regiunea din nord-vestul Spaniei este prima care introduce o astfel de măsuri, deși și alte zone iau în considerare exemplul.

Decizia vine în contextul în care Spania se confruntă, din nou, cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din vestul Europei.

Numărul cazurilor zilnice a crescut de la mai puțin de 150 în iunie și până la 1500 în August. Miercuri, au fost înregistrate 1690 de cazuri noi.

Citeste si:
Viorel Cataramă va organiza două sesiuni de testare gratuită pentru...
Viorel Cataramă va organiza...

Interdicția fumatului public în Galicia a fost anunțată într-o conferință de presă, miercuri, după ce experții au recomandat aceaste măsuri guvernului regional.

Ea este susținută și de Ministerul Sănătății, care a publicat luna trecută o cercetare în care este demonstrată legătura cauzală dintre fumat și creșterea capacității de infectare.

Acesta a declarat că riscul a fost sporit din cauza fumătorilor care nu poartă măști. Oamenii ating țigara cu mâna murdară și apoi suflă fumul, împrăștiind bacterii care măresc șansele de a răspândi coronavirusul.

Măsuri similare au fost impuse și în alte țări, precum în Africa de Sud, unde comercializarea tutunului a fost interzisă la finalul lunii martie. Decizia a fost justificată de sfaturile experților și ale OMS.

Citeste si:
Românii vor fi obligați să prezinte un test negativ la intrarea în...
Românii care pleacă în Spania...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.