În satul Ciuciuieni, raionu Sîngerei, din nordul Republicii Moldova, se construiește prima sală de clasă în aer liber, pentru a da mai multă siguranță în condiții de pandemie.

Clasa care este încă în construcții are o suprafață de 50 de metri pătrați, va avea un acoperiș protector și va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline de studii.

La școala din satul Ciuciuieni, raionul Sângerei, învață 100 de copii.

Elevii, dar și părinții acestora sunt încântați de ideea că se renunță la cursurile online și că se vor face cursuri în aer liber, reducând astfel riscul de infectare cu SARS-CoV-2.

Sala de clasa va putea fi folosită chiar și iarna: „Iarna de asemenea pot fi promovate unele lecții, spe exemplu eu sunt profesoară de geografie și atunci când voi preda precipitațiile atmosferice, de ce nu aș ieși cu elevii ca să observe unele precipitații sau fenomene ale naturii”, a menționat directorul școlii, Angela Albu, potrivit nordnews.md.

Administratorii școlii au făcut rost de bani cerând sprijinul partenerilor europeni.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.