Cel puţin trei persoane au murit, iar alte şase sunt spitalizate în urma unui accident feroviar. Incidentul s-a petrecut miercuri în Aberdeenshire, nord-estul Scoției.

Secretarul transporturilor din Scoția, Michael Matheson, a declarat pentru programul radio Good Morning Scotland, de la postul BBC, că vor face o analiză a ceea ce s-a întâmplat înainte de accident.

„Ceea ce știu este că rețeaua feroviară se confruntă cu probleme tot mai mari în diferite părți ale rutelor - nu doar aici, în Scoția, ci chiar în Marea Britanie, din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă, care au un impact semnificativ asupra infrastructurii rețelei feroviare”, a explicat Michael Matheson.

Peste 30 de vehicule au ajuns la fața locului și intervin, inclusiv un elicopter. În imaginile de la fața locului se observă un fum gros care se ridică deasupra trenului.

Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a spus că este vorba despre „un incident extrem de grav” și că primele raportări de la fața locului indicau „răni grave”.

Nu se cunosc deocamdată informații cu privire la numărul victimelor și starea acestora.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.