Un pensionar italian a fost amendat din cauza cântecului cocoșului său care îi tot trezea pe vecini în zori.

Un ofițer de poliție a fost nevoit să pândească casa lui Angelo Boletti dintr-un oraș din Lombardia, pentru a dovedi că plângerile vecinilor sunt îndreptățite, informeaza The Guardian.

Pensionarul a fost extrem de nemulțumit că a fost amendat cu 166 de euro, însă oamenii legii au constatat că bărbatul a încălcat regulile care stipulează că animalele de companie trebuie ținute la o distanță minimă de 10 metri față de casele vecine.

„Am rămas fără cuvinte”, a spus Boletti pentru ziarul local Il Cittadino.

Bărbatul a explicat că pasărea trăia în grădina sa de 10 ani până să îl dea unui prieten din cauza vecinilor. Cocoșul s-a întors recent la Boletti pentru că prietenul care avea grijă de el este plecat în vacanță pentru 20 de zile.

Citeste si:
Noi nereguli la Eco Burn Prahova! Societatea a primit o amendă de...
Noi nereguli la Eco Burn...

Boletti, un zidar pensionat, intenționează acum să facă apel împotriva amenzii: „Ar fi putut să-mi spună înainte despre această regulă. Nu mă voi opri aici – voi contacta poliția, prefectul, pe toată lumea” .

Emma Perfetti, primarul din Castiraga Vidardo, a declarat că autoritățile au fost „forțate să acționeze în acest fel” din cauza numeroaselor plângeri din partea vecinilor.

Ea a adăugat că pasărea se afla în casa lui Boletti de peste 20 de zile.

„Nu este normal ca jumătate de cartier să fie trezit la ora 4.30 dimineața”, a mai spus primarul.

Citeste si:
CEDO acuză România pentru că au oferit carne de porc unor deținuți...
CEDO acuză România pentru că...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.