Un pensionar italian a fost amendat din cauza cântecului cocoșului său care îi tot trezea pe vecini în zori.

Un ofițer de poliție a fost nevoit să pândească casa lui Angelo Boletti dintr-un oraș din Lombardia, pentru a dovedi că plângerile vecinilor sunt îndreptățite, informeaza The Guardian.

Pensionarul a fost extrem de nemulțumit că a fost amendat cu 166 de euro, însă oamenii legii au constatat că bărbatul a încălcat regulile care stipulează că animalele de companie trebuie ținute la o distanță minimă de 10 metri față de casele vecine.

„Am rămas fără cuvinte”, a spus Boletti pentru ziarul local Il Cittadino.

Bărbatul a explicat că pasărea trăia în grădina sa de 10 ani până să îl dea unui prieten din cauza vecinilor. Cocoșul s-a întors recent la Boletti pentru că prietenul care avea grijă de el este plecat în vacanță pentru 20 de zile.

Boletti, un zidar pensionat, intenționează acum să facă apel împotriva amenzii: „Ar fi putut să-mi spună înainte despre această regulă. Nu mă voi opri aici – voi contacta poliția, prefectul, pe toată lumea” .

Emma Perfetti, primarul din Castiraga Vidardo, a declarat că autoritățile au fost „forțate să acționeze în acest fel” din cauza numeroaselor plângeri din partea vecinilor.

Ea a adăugat că pasărea se afla în casa lui Boletti de peste 20 de zile.

„Nu este normal ca jumătate de cartier să fie trezit la ora 4.30 dimineața”, a mai spus primarul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.