Situația economică precară a țării și exploziile din capitală i-au făcut pe unii libanezi să ceară ca Franța să preia controlul asupra Libanului.

Libanul se află într-o situație economică foarte dificilă, accentuată în ultima vreme de pandemia de coronavirus. Mai rău, exploziile care au devastat capitala i-au dus pe mulți cetățeni la limita răbdării.

Astfel, a apărut pe internet o petiție prin care se cere ca Franța să preia controlul asupra Libanului.

Semnatarii acestei petiții spun că una dintre cauzele care au dus la situația dramatică a țării din prezent este conducerea slabă a liderilor politic. Și corpuția este unul dintre factorii decăderii Libanului.

Peste 44.000 de oameni au semnat petiția online până ieri după-amiază, iar cererea semnatarilor este ca Libanul să fie plasat sub un mandat francez pentru următorii zece ani.

”Oficialii libanezi și-au arătat în mod clar inabilitatea de a conduce țara. Cu un sistem eșuat, corupție, terorism și miliții, țara a ajuns la ultima suflare. Credem că Libanul ar trebui să se întoarcă sub controlul Franței pentru a fi restabilită o guvernare curată și durabilă”, se arată în textul petiției.

Cererea libanezilor are un istoric în spate. Franța a controlat Libanul timp de 25 de ani, începând cu 1920.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.