Bărbatul a fost achitat şi eliberat din închisoare, după ce a executat 27 de ani de detenţie pentru o crimă pe care nu a comis-o. Zhang Yuhuan a susținut că a fost torturat de poliție și forțat să recunoască uciderea a doi copii, în 1993.

Yuhuan este primul deţinut chinez care a executat până acum 9.778 de zile de detenţie pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Procurorii care au redeschis cazul au declarat că mărturisirea sa nu se potrivește cu fapta inițială și că nu există suficiente dovezi pentru a justifica condamnarea.

Presa chineză a surprins în imagini momentul în care bărbatul şi-a revăzut mama de 83 de ani şi fosta soţie, care l-au aşteptat ia ieşirea din penitenciar.

Poliția din China folosește diferite tipuri de tortură, inclusiv privarea de somn, arsuri de țigară și bătăi pentru a forța suspecții să mărturisească crimele.

Zhang spune că a fost torturat de poliție în toți acești ani, dar el a continuat să-și susțină nevinovăția. În ciuda acestui lucru, apelurile sale nu au avut succes.

În martie anul trecut, Înalta Curte a decis să rejudece cazul, iar în iulie procurorii au recomandat ca bărbatul să fie achitat pe baza probelor insuficiente.

În octombrie 1993, într-un bazin din satul Jinxian au fost descoperite cadavrele a doi băieţi care erau vecinii lui Zhang Yuhuan, iar poliţiştii care anchetau cazul l-au identificat drept suspect şi l-au reţinut.

Ucigașul celor doi băieți din 1993 rămâne necunoscut, potrivit BBC.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.