Evenimentul meteorologic foarte rar care s-a produs zilele trecute în nordul regiunii Tasmania din Australia a ținut locuitorii treji toată noaptea.

Localnicii din această regiune sunt încântaţi să vadă zăpadă, unii dintre ei pentru prima dată în viaţă.

Kiani Chippendale, 26 de ani, a declarat pentru CNN că nu a văzut niciodată zăpadă în oraşul Launceston: “Am stat toată noaptea treji, fiindcă eram prea încântaţi ca să dormim! Foarte rar. Niciodată nu a nins aici în oraşul acesta… Cel puţin nu de când sunt eu născută”.

Oraşul Launceston a înregistrat în această săptămână cea mai importantă cădere de zăpadă de la începutul anilor 70, potrivit Australian Broadcasting Corporation.

„Am fost cu toții șocați și încântați să vedem zăpada. Copiii abia așteptau să iasă și să se joace în ea”, a declarat o altă rezidentă, Stacey Baker, pentru CNN. „O surpriză atât de frumoasă pentru un an atât de greu”.

Precipitaţiile au venit la timp: Tasmania tocmai a avut a doua cea mai secetoasă lună iulie din istorie, potrivit Biroului de Meteorologie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.