Zeci de state americane au raportat că primesc pachete cu semințe din China, iar autoritățile avertizează cetățenii să nu le planteze, deoarece ar putea fi o specie invazivă.

Departamentul de Agricultură din SUA a declarat marți că a investigat pachetele suspecte de semințe raportate de cel puțin 27 de state și a îndemnat pe oricine le primește să contacteze oficialitățile agricole locale.

„Vă rugăm să țineți semințele și ambalajele, inclusiv eticheta de corespondență, până când cineva din departamentul dvs. de stat pentru agricultură sau APHIS vă va contacta cu instrucțiuni suplimentare”, a declarat Serviciul de inspecție pentru sănătate animală și vegetală al SUA într-un comunicat de presă. „Nu plantați semințe pentru că au origini necunoscute”.

„O specie de plante invazive ar putea să nu pară amenințătoare, dar aceste mici invadatoare ar putea distruge agricultura din Texas”, a declarat Sid Miller, comisarul agriculturii din Texas, într-un comunicat de presă, citat de businessinsider.com


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.