Coreea de Nord este cel mai recent stat din lume care a intrat în cursa pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Mai bine de 30 de vaccinuri din întreaga lume au ajuns deja în faza de testare pe oameni, iar Coreea de Nord a făcut un anunț surpriză, care aduce statul în rândul țărilor ce se pot bucura de o asemenea performanță.

În cursul weekendului trecut, Comisia de Stat pentru Știință și Tehnologie a anunțat că cercetătorii guvernului au realizat un vaccin care a ajuns în prima fază de teste pe oameni.

Există, totuși, un impediment în ceea ce privește acest vaccin. Pentru a-i testa eficiența, cercetătorii ar trebui să efectueze testele în străinătate, ”deoarece nu există cazuri de coronavirus în Coreea de Nord”, conform informațiilor date presei.

Totuși, mai mulți experți în sănătate publică au declarat încă din martie că sunt sceptici cu privire la faptul că țara nu are niciun caz de coronavirus. Kee Park, de la Harvard Medical School, care a și lucrat în Coreea de Nord, spune că ar putea fi vorba de lipsa capacității de testare a statului, de unde și lipsa aparentă a cazurilor.

Statul și-a închis granițele încă din 30 ianuarie, astfel că e dificil de estimat ce se întâmplă acolo. Există câteva informații cu privire la decese care ar fi fost cauzate de coronavirus, inclusiv în cazul a peste 200 de soldați, ce ar fi murit în martie din cauza virusului.

Momentan, însă, lumea nu are nici cea mai vagă idee despre amploarea epidemiei din Coreea de Nord sau dacă statul chiar are capacitatea de a testa vaccinul pe care susține că l-ar fi creat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.