O tânără din Afganistan a ucis doi talibani și a rănit alți câțiva, după ce aceștia i-au ucis părinții, pentru că erau susținători ai guvernului.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, când insurgenții au intrat în casa lui Qamar Gul, o adolescentă ce trăia alături de părinți într-un sat din provincia centrală Ghor.

Talibanii îl căutau pe tatăl fetei, susținător al guvernului. Când soția acestuia a opus rezistență în fața talibanilor, aceștia i-au dus pe amândoi afară și i-au împușcat în fața casei.

Șeful poliției din zonă, Habiburahman Malekzada, spune că ”Qamar, care era în casă, a pus mâna pe un AK-47 al familiei și i-a ucis pe cei doi talibani care i-au împușcat părinții, apoi a mai rănit alți câțiva din grup.”

Alți luptători au venit la aceeași adresă ceva mai târziu pentru a se răzbuna, dar câțiva săteni și membrii ai miliției locale, pro-guvern, i-au gonit pe aceștia, după o scurtă răfuială armată.

Fata, care are între 14 și 16 ani (mulți afgani nu își cunosc exact vârsta) a devenit eroină pe rețelele sociale, mai ales după apariția fotografiei cu ea înarmată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.