Autoritățile din Tokio, care nu pot forța legal închiderea barurilor și cluburilor de noapte, oferă compensaţii financiare după ce capitala a raportat un număr record de 224 de cazuri noi.

Cluburile de noapte și barurile hostess din Tokyo urmează să fie plătite pentru a se închide după ce capitala japoneză a înregistrat joi 224 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei.

Autoritățile au refuzat anterior să acorde sprijin economic întreprinderilor în timpul pandemiei, dar s-au răzgândit după ce 80% din infecțiile de joi au fost raportate în rândul persoanelor în vârstă de 20 și 30 de ani. Multe dintre ele au fost identificate după ce au fost efectuate peste 3.000 de teste în Tokyo, Shinjuku și Ikebukuro.

Guvernul din Tokyo va plăti 500.000 de yeni (4.670 dolari) cluburilor de noapte și unităților similare care se închid pentru mai mult de 10 zile.

Kaori Koga, un reprezentant al Japan Night Entertainment Business Association, a declarat: „Numeroasele cazuri de infecție care au fost confirmate pot cauza probleme pentru alte domenii de afaceri, pentru care ne pare cu adevărat rău, dar încercăm să luăm măsuri de precauție pentru a preveni infecțiile la multe dintre unitățile noastre”.

„Mulți oameni din industria noastră trebuie să muncească pentru a supraviețui, așa că cerem sprijinul autorităților”, a mai adăugat ea potrivit The Guardian.

Cazurile de joi au adus numărul total de infecții în Tokyo la 7.272, reprezentând mai mult de o treime din toate cazurile la nivel național.

Guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike a declarat că nu ia în considerare să ceară altor întreprinderi să închidă din nou, în ciuda creșterii cazurilor din această săptămână. Guvernul de la Tokyo nu are autoritatea legală de a forța închiderea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.