Un fost jucător de fotbal american, Phillip Blanks, a prins un copil aruncat de la balconul unui apartament care luase foc în SUA.

Phillip Blanks a fost unul dintre cei mai cunoscuți jucători de fotbal la un colegiu din California de Sud, dar cea mai mare realizare din viața lui a venit mult după ce cariera sa de jucător s-a încheiat.

În imaginile surprinse de martori se vede cum Blanks prinde un băiat de 3 ani aruncat de la balconul unei clădiri în flăcări.

„Am făcut totul din instinct. Nu am stat mult pe gânduri”, a povestit acesta, potrivit 6abc.com

De asemenea, altă familie din apropiere a fost forțată să-și arunce fiul și câinele în gol după ce clădirea în care se aflau a fost incendiată.

Poliția din Phoenix a declarat că cei doi copii salvați din prima unitate au arsuri grave, dar care nu le pun viața în pericol. Mama copilului, în vârstă de 30 de ani, a murit în incendiu. Tatăl lor era la muncă când clădirea a început să ia foc.

Cauza este încă în curs de investigare.

Blanks, în vârstă de 28 de ani, a spus că a fost crescut cu mentalitatea de a oferi mereu ajutor celor care se află în dificultate. A servit în marina americană și acum lucrează în industria de securitate.

Acesta a mărturisit că era acasă când a auzit agitația din fața blocului. Gândindu-se că poate este vorba doar despre o ceartă, s-a dus să verifice.

Ulterior, a auzit pe cineva țipând și a fugit afară desculț. S-a concentrat imediat pe terasă, a văzut ce urma să se întâmple și a fugit la timp.

„Se învârtea în aer ca o elice”, a spus el. „Am făcut tot ce am putut. Capul lui a aterizat perfect pe mâna mea. Tipul care a fost acolo cu mine părea că nu-l va prinde și de aceea am intervenit”.

Blanks a spus că mama copiilor este adevăratul erou al poveștii: „Ea a făcut sacrificiul suprem pentru a-și salva copiii”, a mai adăugat el.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.