Cercetătorii declară că au fost depistați peste 350 de elefanţi morţi în Delta Okavango, de la începutul lunii mai.

Dr. McCann, de la organizația caritabilă din Marea Britanie, National Park Rescue, a declarat pentru BBC că a fost alertat guvernul la începutul lunii mai, după ce s-a efectuat un zbor deasupra deltei.

„Au fost văzute 169 de cadavre într-un zbor de trei ore”, spune el. „O lună mai târziu, după investigațiile suplimentare, s-au identificat peste 350 elefanți decedați. Ce se întâmplă este fără precedent fiindcă mor dintr-o dată, fără a avea legătură cu seceta”, a adăugat el.

„Doar elefanții sunt pe moarte, nu și celelalte animale. Dacă ar fi fost cianură folosită de braconieri, ne așteptam să vedem și alte decese”, a spus dr. McCann.

De asemenea, acesta a eliminat şi varianta unei intoxicaţii naturale cu antrax, care a ucis anul trecut cel puţin 100 de elefanţi în Bostwana. Modul în care animalele par să moară – multe căzând drept în faţă – şi faptul că mai mulţi martori spun că unii elefanţi au fost văzuţi plimbându-se în cerc indică unele probleme neurologice.

Fără a fi cunoscută cauza morţii, e greu de spus dacă există şi un risc pentru sănătatea oamenilor. Totuşi, s-a luat în calcul posibilitatea ca epidemia de Covid-19 să fi început şi în rândul animalelor.

Dr. Cyril Taolo, directorul interimar al departamentului de faună sălbatică și parcuri naționale din Botswana, a declarat că au confirmat până acum cel puțin 280 de elefanți decedați. Cu toate acestea, ei nu știau ce cauzează moartea animalelor: „Am trimis probe pentru testare și așteptăm rezultatele în următoarele două săptămâni”, a afirmat el.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.