Ministrul Educației din Marea Britanie, Gavin Williamson, a anunțat că se vor da amenzi părinților care nu își vor trimite copiii la școală din septembrie.

„Dacă nu există un motiv bun pentru absență, vom impune amenzi părinților”, a declarat ministrul britanic al Educației.

Directorii școlilor consideră că sancționarea părinților nu este o „abordare corectă”.

Pe de altă parte, ministrul Williamson declară că amenzile vor fi obligatorii în cazul în care copiii nu au motive întemeiate pentru care lipsesc de la cursuri : „Trebuie să ne întoarcem în învățământul obligatoriu și, evident, amenzile fac parte din aceste proceduri”.

Această amenințare a fost criticată de organizația caritabilă pentru sănătate mintală, Young Minds, care a avertizat că mulți tineri ar putea simți „anxietate extremă” în legătură cu revenirea la școală, din cauza faptului că sunt încă speriați de o posibilă infectare. Reprezentanții organizației au sugerat introducerea unei „perioade de tranziție” la începutul anului școlar.

Cum au reacționat părinții?

„Sunt de acord cu întoarcerea copiilor la școală. Nu sunt un fan al părinților care și-au retras copiii de la școală”, a declarat un părinte, adăugând că această „amendă este o glumă”.

„Acum pot eu sancționa școala pentru că nu s-au făcut lecții de la începutul carantinei”, a mai spus un părinte a cărui fiică a avut un singur curs online, de 30 de minute.

„Sunt un părinte care s-a străduit să continue să lucreze de acasă și, timp de patru luni, să se ocupe și de educația copilului, tot ce auzim de la ministrul Educație este amenințarea că vom fi amendați”, a declarat un alt părinte.

Distanțarea socială

Ministrul a specficat că revenirea la școală în toamnă nu se va baza pe distanțarea socială: „Nu este vorba despre 1 metru, nu este vorba despre 2 metri”, a declarat oficialul pentru BBC Breakfast, spunând că siguranța se va baza pe „reducerea numărului de puncte de transmisie” din școli.

Citeste si:
Karmen, despre experiențele paranormale trăite de părinții ei:...
Karmen, despre experiențele...

De asemenea, acesta a promis testarea și urmărirea elevilor din perimetrul unităților de învățământ, potrivit BBC.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.