Guvernul Greciei a introdus un nou protocol, ce intră în vigoare de la 1 iulie, care cere turiștilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosirea în țară și vor primi un cod de bare care va determina dacă trebuie să fie supuși unui test de depistare a virusului Covid-19 la sosire.

Chestionarul conține atât datele personale, precum și țara de origine sau țările traversate în ultimele 15 zile.

Turiștii vor fi obligați să completeze acest chestionar online până la data de 31 august.

Fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcție de codul de bare pe care îl deține, turistul va fi direcționat către ieșire sau către spațiul de testare.

În cazul în care turistul va fi testat, acesta va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aștepta rezultatele testului.

Guvernul Greciei a încheiat testarea aleatorie a călătorilor în funcție de țara de origine, care a provocat confuzie în rândul turiștilor. Oamenii nu știau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testați sau dacă vor fi plasați în carantină după ce au aterizat pe aeroporturile din Atena și Salonic.

Începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaționale.

Datorită acestei noi proceduri „vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate”, membrul comitetului de experți înființat la Ministerul Sănătății din Grecia a declarat, Dimitris Paraskevis, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.