Șase foști angajați ai companiei eBay au terorizat un cuplu de bloggeri din Statele Unite, pentru că aceștia criticau compania în articolele lor.

Angajații le trimiteau colete în care se aflau gândaci vii, păianjeni, fetuși de porc morți, cărți despre cum să treci peste moartea persoanei iubite, larve de muscă și materiale pornografice.

Cei șase foști angajați ai eBay sunt acuzați de intimidare și de hărțuire online (cyberbullying). Aceștia au recurs la gesturile extreme după ce cuplul a publicat un articol în care critica compania.

Într-un mesaj trimis în aprilie 2019 de un angajat eBay către un coleg de-al său scria: „O vom înnebuni pe această doamnă”.

Aceștia nu s-au oprit doar la trimiterea coletelor, ci mergeau și la casa bloggerilor și îi urmăreau pentru a încerca să îi oprească să mai publice articole critice la adresa eBay. Mai mult decât atât, cei șase foști angajați șe trimiteau pe Twitter mesaje defăimătoare.

Cei șase angajați aveau funcții de conducere în companie, dar eBay și-a cerut scuze cuplului de bloggeri și i-a concediat pe cei șase.

Luni dimineață, agresorii au fost arestați și acuzați de cyberbullying, potrivit USA Today.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.