Ministerul Sănătății din Rusia a cerut tuturor hotelurilor din țară să anunțe autoritățile în cazul în care adulții necăsătoriți vor să petreacă noaptea împreună.

Măsura este luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului, în contextul în care Rusia a început să relaxeze măsurile de izolare.

Cetățenii se arată nemulțumiți de noile reguli impuse de autorități, deoarece le asociază cu măsurile din perioada Sovietică, când coabitarea era descurajată în afara căsătoriei.

Asociația Hotelurilor din Rusia a criticat decizia, menționând că reprezentanții hotelurilor nu au dreptul să ceară detalii privind statutul marital al oaspeților.

Directorul Asociației, Gennady Lamshin, a spus că hotelurile nu vor cere documente vizitatorilor și vor stabili pe cont propriu cum cazează persoanele.

Ministerul Sănătății a anunțat că nu încearcă să cenzureze ideea de sex în afara căsătoriei, ci să prevină răspândirea coronavirusului: „Nu este recomandat ca oameni care nu sunt contacte apropiate să stea împreună în aceeași camera. Membrii aceleiași familii nu trebuie să demonstreze nimic”, au spus reprezentanții ministerului, citați de Russia Today.

De asemenea, tuturor hotelurilor li s-a cerut să măsoare temperatura oaspeților zilnic, pe tot parcursul sejurului. Agenția de sănătate publică recomandă, de asemenea, tuturor angajaților să poarte mască și să limiteze contactul cu oaspeții.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.