Iranul a anunțat că va executa un agent CIA care a fost implicat în uciderea generalului Qasem Soleimani, la începutul anului.

Un purtător de cuvânt al autorităților din Iran a prezentat planurile statului cu privire la agentul deconspirat.

Conform autorităților, acesta era un cetățean iranian care trimitea informații către Statele Unite și către Israel, înainte de uciderea generalului în timpul unui atac cu dronă.

Cetățeanul iranian a oferit americanilor și israelienilor informații cu privire la localizarea generalului Soleimani.

Acesta va fi executat în curând, conform spuselor lui Gholamhossein Esmaili: ”Mahmoud Mousavi-Majd, un spion pentru CIA și Mossad, a fost condamnat la moarte. Acesta a dat inamicului detalii despre unde se află martirul Soleimani.”

La începutul lui ianuarie 2020, Pentagonul a confirmat că Donald Trump a dat ordinul ca generalul iranian să fie ucis.

Qasem Soleimani, șeful Forței Qods al Gărzilor Revolutionare însărcinată cu operațiunile externe ale Iranului, a exercitat, în special începând din 2018, o influență cheie în negocierile politice vizând formarea unui guvern în Irak. Influentul general ucis la vârsta de 62 de ani era unul din cele mai populare personaje din Iran, fiind considerat un adversar redutabil al SUA și al aliaților săi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.