Un ofițer de poliție din Buffalo a fost surprins în timp ce împingea un bărbat de 75 de ani la pământ, făcându-l să se lovească cu capul de trotuar. Bătrânul a râmas pe asfalt, inconștient, într-o baltă de sânge.

Un bărbat alb, neidentificat, s-a apropiat de cordonul de poliţie cu casca unui agent în mână, moment în care unul dintre aceștia îl împinge. Bărbatul cade şi se loveşte puternic cu capul de beton.

Unul dintre polițiști se apleacă apoi să-l verifice, dar alți polițiști îl trag de oparte și cheamă un medic. Bărbatul a rămas într-o baltă de sânge.

Șocant este cum ceilalţi poliţişti au trecut pe lângă victimă fără a încerca să-i acorde ajutor. Din mulţime cineva strigă să fie chemat un medic.

„Sângerează, ar fi bine să-i aduci o ambulanță”, se aud trecătorii în filmare.

Bărbatul a fost transportat de urgență la spital de către medici, care au afirmat că se află în stare gravă, dar stabilă.

„Am fost tulburat profund de acest video”, a reacţionat primarul din Buffalo, Byron Brown.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunţat suspedarea fără plată a celor doi poliţişti. Victima, de 75 de ani, a fost transportată la spital şi este în stare stabilă.

Acest incident a fost condamnat în termeni duri de americani pe social media. Protestatarii susţin că nu se pot opri atâta vreme cât astfel de exemple ale brutalităţii poliţiei continuă să apară, potrivit nypost.com


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.