Este stare de urgență într-o regiune din Siberia, după ce peste 20.000 de tone de motorină s-au scurs într-un râu și au poluat apa.

Incidentul s-a petrecut vinerea trecută, la marginea orașului Norilsk (aflat la aproximativ 3.000 de kilometri nord-est de Moscova). Bariere fizice au fost instalate deja ca urmare a scurgerii din râul Ambarnaya.

Vladimir Putin a criticat în termeni foarte duri incidentul, mai ales că firma responsabilă pentru accident nu a raportat incidentul. Astfel, informațiile cu privire la deversare au apărut inițial pe rețelele sociale și abia mai apoi pe canale oficiale.

”De ce agențiile guvernamentale au aflat abia la două zile după incident? Vom afla despre situațiile de urgență de pe internet? O duceți bine acolo?” l-a întrebat Vladimir Putin pe Sergei Lipin, șeful NTEK, compania responsabilă pentru incident, subsidiară a gigantului minier Nornickel.

Nornickel a declarat într-o informare de presă că NTEK a adus la cunoștință evenimentele într-o manieră rapidă. Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Krasnoyarsk, Alexander Uss, i-a spus președintelui Rusiei că a aflat ce s-a întâmplat doar după ce au apărut postări alarmante pe internet.

Daunele asupra peștilor și celorlalte resurse din zonă ar putea reprezenta pierderi de 14,6 milioane de dolari, arată dw.com.

Cauza scurgerii încă nu a fost determinată, dar compania spune că este îngrijorată cu privire la facilitățile construite pe soluri ce se scufundă, deasupra permafrostului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.