Violențele din Statele Unite continuă să ia amploare, iar cel mai nou episod șocant surprinde un polițist care este lovit în plin de o mașină, pe stradă.

Mai bine de 40 de orașe mari din America se confruntă cu proteste violente, iar situația pare să nu se calmeze. Cele mai noi imagini ale protestelor vin de la New York, unde un polițist a fost spulberat de un automobil care a accelerat spre acesta.

Ulteior impactului, șoferul a gonit în continuare, iar agentul de poliție a rămas inert pe șosea. Violențele au continuat și în St. Louis, dar și în Los Angeles, unde cinci polițiști au fost împușcați.


Donald Trump vrea armata pe străzi

Într-un discurs de luni, președintele SUA și-a luat angajamentul de a restabili ordinea pe străzile țării folosind armata în cazul în care violențele nu se potolesc.

Trump s-a autointitulat ”președintele legii și ordinii” și spune că mobilizează toate resursele federale pentru a pune capăt revoltelor din întreaga țară.

”Întâi, vom opri revoltele și nelegiuirile care s-au împrăștiat în întreaga țară. Le vom opri acum. Astăzi am recomandat guvernatorilor să trimită pe străzi Garda Națională în numere suficiente, astfel încât să domine străzile”; a declarat președintele SUA.

”Dacă un oraș sau un stat refuză să ia măsurile necesare pentru a proteja viața și proprietatea rezidenților, atunci voi trimite armata și voi rezolva rapid problema în locul lor”, a mai adăugat președintele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.