Un palestinian despre care polițiștii israelieni suspectau că ar avea o armă asupra sa a fost împușcat mortal de către autorități.

Poliția israeliană a împușicat letal un palestinian despre care oamenii legii au suspectat că are o armă asupra sa. Incidentul s-a produs în apropierea centrului vechi din Ierusalim.

Autoritățile susțin că ”suspectul avea asupra sa un obiect care semăna cu un pistol.” Somat de polițiști, acesta a refuzat să se oprească și chiar a fugit de polițiști. Aceștia din urmă au plecat în urmărirea lui, iar la un moment dat au deschis focul. Poliția nu a dat detalii dacă asupra bărbatului a fost găsită vreo armă, pentru a confirma suspiciunile.

Pe de altă parte, rudele celui decedat susțin că bărbatul avea probleme psihice, dar și că nu era înarmat.

Deputatul israelian de etnie arabă Ofer Cassif spune că ”incidentul petrecut astăzi în Ierusalim poate fi considerat drept crimă comisă de agenți de poliție. Acesta atribuie o parte din vina pentru incidentul nefericit guvernului israelian.

Incidentul are loc la doar o zi după ce alt palestinian a fost ucis de autoritățile israeliene. Acesta era suspectat că ar fi vrut să atace cu un vehicul militari israelieni și a fost ucis în Cisiordania, în preajma unei colonii evreiești.

Atacurile palestiniene asupra forțelor de ordine israeliene s-au intensificat în ultima vreme. În plus, există temeri că violențele ar putea escalada, pe fondul planului lui Benjamin Netanyahu de a anexa mai multe zone din Cisiordania, arată mediafax.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.