Situația pandemiei din Brazilia e din ce în ce mai gravă pe zi ce trece, iar autoritățile sunt depășite de amploarea situației.

Spania a fost devansată în cursul zilei de ieri de către Brazilia în ceea ce privește numărul deceslor cauzate de coronavirus.

Brazilia a urcat în acest top negru, ajungând acum cea de-a cincea țară după numărul de decese cauzat de infecția cu Covid-19. În statul sud-american au murit până acum 27.878 de persoane.

Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.124 de decese, iar Brazilia a mai înregistrat și un alt record negativ. A avut cele mai multe cazuri de infectare într-o singură zi: 26.928. De asemenea, aici sunt 465.166 de îmbolnăviri cauzat de Covid-19 de la începutul pandemiei.

La numărul de cazuri de infectare, Brazilia este pe locul doi, cu Statele Unite, unde au fost înregistrate peste 1,7 milioane de infecții.

Alarmant este faptul că cifrele raportate de autorități ar fi mult subestimate, conform experților în sănătate publică. Asta se datorează numărului insuficient de testări care se fac în țară.

Și mai dramatic este faptul că autoritățile nu pot prevedea vârful pandemiei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.