De parcă pandemia de coronavirus nu era de ajuns, India se confruntă acum și cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 30 de ani.

Autoritățile folosesc drone și echipe speciale pentru a pulveriza pesticide și proteja culturile aflate în calea insectelor. Culturile de cereale şi de legume din mai multe state indiene, printre care Rajasthan, Punjab, Madhya Pradesh, Gujarat şi Uttar Pradesh, riscă să fie afectate de invazia de lăcuste.

Mai multe filmări apărute pe posturile de televiziune indiene arată cum roiuri de lăcuste atacă culturile fermierilor în timp ce aceştia încearcă neputincioşi să alunge insectele.

Invazia de lăcuste nu este ceva nou pentru India, acest fenomen petrecându-se cu regularitate în țară. Lăcustele sosesc din Pakistan între iulie şi octombrie şi afectează mai ales statul Rajasthan din nord-vestul ţării. De data aceasta, India se confruntă cu cea mai mare invazie în 30 de ani.

Oficialii sunt optimiști și cred că, deoarece lăcustele au sosit în perioada dintre recolta anterioară şi sezonul de plantare pentru viitoarea recoltă, daunele ar putea fi limitate.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.