Autoritățile indiene au capturat un neînfricat spion trimis de Pakistan cu un mesaj asupra sa în regiunea disputată Kashmir. Este vorba despre un porumbel care avea un mesaj codat pe un inel prins de picior.

Pasărea vopsită într-un roz strălucitor a fost prinsă după ce a intrat duminică seara în casa unei femei din districtul Kathua, care a alertat autoritățile, scrie Daily Star.

Forțele de securitate l-au capturat imediat pe James Bond cu pene, care se află acum în custordia poliției indiene, care l-a reținut ca spion pakistanez.

Porumbelul spion avea prins de picior un inel metalic cu un mesaj codat, pe care indienii încearcă acum să-l descifreze.

„Porumbelul, despre care credem că a fost instruit în Pakistan pentru spionaj, are un inel cu litere și numere scrise pe el”, a declarat o sursă din poliție pentru Times of India.

„Deși păsările nu au granițe și multe zboară peste frontierele internaționale în timpul migrației, un inel codat pe corpul porumbelului capturat este un motiv de îngrijorare, deoarece păsările migratoare nu au astfel de inele”, mai arată sursa citată.

Nu este prima dată când India a acuzat Pakistanul că folosește porumbei pentru a transmite mesaje secrete, în contextul tensiunilor dintre cele două state vecine.

În 2015, autoritățile indiene au capturat un alt porumbel spion care a trecut granița cu un mesaj scris pe penele sale în urdu, limba națională a Pakistanului.

Potrivit autorităților din Kathua, păsările sunt adesea folosite pentru a trimite mesaje secrete peste graniță, deoarece de obicei nu trezesc suspiciuni.

În acest ultim caz, James Bond cu pene roz va rămâne în arestul poliției până la finalizarea anchetei, potrivit dailystar.co.uk


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.