Statele Unite nu vor permite cetățenilor străini să pătrundă pe teritoriul american în cazul în care aceștia au călătorit anterior în Brazilia, ţara care a ajuns pe locul doi la nivel mondial în privinţa numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Kayleigh McEnany, secretarul de presă al Casei Albe a declarat că această restricție este menită să asigure că cetăţenii străini nu introduc infectări suplimentare în SUA. Decizia nu se aplică schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Donald Trump a anunțat încă de săptămâna trecută că are în vedere impunerea unei interdicţii de călătorie pentru persoanele care vin din Brazilia.

„Nu vreau să vină aici oameni care să ne infecteze poporul. Nici nu vreau ca oamenii să fie bolnavi. Ajutăm Brazilia cu ventilatoare. ... Brazilia se confruntă cu unele probleme, asta nu poate fi pus la îndoială”, a declarat Trump.

De asemenea, consilierul de securitate națională, Robert O'Brien, a anunțat că Brazilia nu este singura țară care va suporta aceste restricții, adăugând faptul că vor fi analizate, de la caz la caz, și alte ţări din emisfera sudică: „Sperăm că va fi temporară, dar din cauza situaţiei din Brazilia, vom lua toate măsurile necesare pentru protecţia poporului american”.

Brazilia a depăşit vineri Rusia, devenind numărul doi la nivel mondial ca focar de infectare cu noul coronavirus, după SUA. Conform informaţiilor furnizate de ministerul brazilian al sănătăţii, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 347.000, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.