China vrea sa testeze într-un timp record cei 11 milioane de locuitori din Wuhan, locul de unde a pornit pandemia de coronavirus.

Oficialii chinezi au anunțat un plan prin care urmăresc să testeze peste 11 milioane de persoane în doar 10 zile. Misiunea ambițioasă a luat naștere după ce șase noi cazuri de coronavirus au fost depistate în weekend - un bătrân de 89 de ani cu simptome și alte cinci persoane asimptomatice.

Acestea sunt primele cazuri de la mai bine de o lună cu zero raportări. Pentru că se tem de un al doilea val epidemic, autoritățile chineze au decis să îi testeze pe toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan. Mai interesat este faptul că vor să facă acest lucru în doar 10 zile. Cu alte cuvinte, Wuhan va face peste un milion de teste într-o singură zi. Până acum, doar India a reușit deja să facă un milion de teste PCR într-o singură zi, scrie arstehnica.com.

Cum se vor realiza testele

Autoritățile vor face testele pe o bază eșalonata, de la un cartier la altul. Deja au fost instalate corturi în primele cartiere unde urmează să fie realizate testele.

Primul val de teste ar viza comunitățile vârstnice, cartierele cu o populație densă și cartierele cu migranți din mediul rural.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.