Un nou val de infecții cu noul coronavirus a apărut în China și Coreea de Sud, forțând autoritățile să suspende anumite măsuri de relaxare.

Coreea de Sud a fost printre primele țări afectate de pandemia de coronavirus și, după săptămâni de distanțare socială, părea că lucrurile pot reveni la normal. Dar, odată cu apariția unui nou focar de infecții în Seul, au apărut și suspiciuni cu privire la posibilitatea unui al doilea val epidemic.

Noile cazuri au fost depistate la începutul acestei luni după ce un tânăr de 29 de ani a vizitat barurile din cartierul Itaewon, înainte de a fi testat pozitiv.

Autoritățile au reacționat prompt și au închis toate barurile și cluburile din Seul și au testat aproximativ 4.000 de persoane care au frecventat localurile din Itaewon.

Până acum, 85 de cazuri au fost confirmate în legătură cu focarul din Itaewon.

Un nou focar de infecții și în China

Și China a fost nevoita să reintroducă noi restricții după ce două orașe au raportat noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Shulan, un oraș din provincia Jilin, a intrat în carantină după ce 11 noi cazuri au fost confirmate recent, scrie CNN.

Mai îngrijorătoare sunt cazurile din Wuhan, primul epicentru al pandemiei globale, unde au fost înregistrate cinci noi cazuri de Covid-19, toate cu sursă locală.

Faptul că virusul continuă să se răspândească într-un oraș cu interdicții stricte și monitorizat atent poate fi un semnal de alarmă pentru țările care sunt în proces de ridicare a restricțiilor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.