Rana Zoe Mungin, o profesoară în vârstă de 30 de ani din New York, care a fost refuzată de două ori la Camera de Urgențe, pe motiv că „are doar un atac de panică”, atunci când avea deficiențe respiratorii, a murit din cauza coronavirusului.

Zoe a murit luni la spital, după mai bine de 6 săptămâni de când s-a îmbolnăvit și a început să facă febră, și după ce mai bine de o lună a fost conectată la ventilator.

Rana Zoe Mungin era profesoară de Studii Sociale la Școala Gimnazială Bushwick Ascend din Brooklyn și este al 65-lea angajat al unei școli și al 28-lea profesor din New York, care a fost ucis de virusul COVID-19.

Cea care a anunțat vestea tragică a fost sora sa, Mia Mungin, care a postat un mesaj pe Twitter.

Cu inima îndurerată trebuie să vă anunț că sora mea, Rana Zoe, a murit astăzi la ora 12:25, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. A dus o luptă grea, dar corpul său era prea slăbit”, a scris Mia Mungin.

Cu deficiențe respiratorii, dar refuzată de două ori la urgențe

Moartea profesoarei a venit după ce a fost de două ori refuzată la Camera de Urgențe, înainte să fie internată și testată pentru coronavirus.

Se crede că Zoe a contactat virusul după ce sora sa, asistentă medicală, s-a întors de la spital, pe data de 9 martie, în casa în care locuiau împreună, având febră.

La câteva zile, Zoe a început să aibă simptomele specifice coronavirusului.

Starea ei de sănătate s-a îrăutățit, iar familia sa a dus-o la spital de două ori, la Camera de Urgențe, după ce a început să aibă deficiențe respiratorii.

Cu toate că starea ei de sănătate era una gravă și avea complicații din cauza coronavirusului, printre care astm și tensiune foarte mare, medicii i-au ignorat simptomele și au refuzat să îi facă un test pentru COVID-19.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Mai mult decât atât, medicii au spus că „are doar un atac de panică”, atunci când ea suferea de deficiențe respiratorii.

În final, profesoara a fost internată la Spitalul Brookdale și testată pentru COVID-19, pe data de 20 martie, apoi a fost băgată la ventilator.

I-a fost administrat apoi un medicament experimental pentru malarie, hidroxiclorochină, recomandat de președintele Donald Trump.

Tratamentul nu a dat roade, iar profesoara a fost mutată la Spitalul Mount Sinai din Manhattan, pe data de 27 martie, unde au inceput să se vadă îmbunătățiri în ceea ce privea starea ei de sănătate, potrivit Daily Mail.

profesoara a murit din cauza coronavirus

La o lună după ce a fost băgată la ventilator, Zoe s-a trezit și a fost mutată la un spital din New Jersey, pentru pacienții care au fost deconectați de la ventilatoare.

La doar câteva zile după, Rana Zoe Mungin a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Sora sa a fost devastată și a declarat că ar fi dat orice să fi fost ea în locul lui Zoe.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.