Atacatorul, Gabriel Wortman, un bărbat în vârstă de 51 de ani din Canada, s-a deghizat în poliţist și a împuşcat mortal 16 persoane. Wortman a fost urmărit de poliţie timp de 12 ore. Este vorba despre atacul cu cele mai multe victime din istoria Canadei.

Mai multe cadavre au fost descoperite într-o casă din oraşul Portapique, care se află la circa 130 de kilometri de Halifax. Poliţia canadiană presupune că este vorba despre o primă scenă a crimelor, după care atacatorul ar fi omorât la întâmplare și alte persoane care i-au ieșit în cale.

Printre victime se alfă şi Heidi Stevenson, în vârstă de 23 de ani, ce făcea parte din Poliţa Regală Canadiană. Trei persoane, între care un alt poliţist, au fost rănite şi primesc acum îngrijiri într-un spital local.

Poliţia l-a arestat pe Wortman după ce a fost urmărit timp de 12 ore, sub suspiciunea că ar fi împuşcat mai multe persoane, a căror stare de sănătate nu au specificat-o.

Poliţia Regală Canadiană a transmis că incidentul s-a produs în orăşelul Portapique, situat pe coasta Atlanticului, la aproximativ 130 km nord de capitala provinciei Halifax. Locuitorii din zonă au spus că incidentul a avut loc în nopatea de sâmbătă, fiind ulterior îndemnați să rămână în case.

„Acesta este unul dintre cele mai lipsite de sens acte de violenţă din istoria provinciei noastre” , a declarat premierul Stephen McNeil, citat de mediafax.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.