Walt Disney va înceta să plătească peste 100.000 de angajați, începând cu această săptămână, din cauză că toate parcurile de distracție și hotelurile companiei din Europa, Statele Unite și Asia au fost închise din cazua crizei generate de coronavirus.

Încetarea plății pentru aproape jumătate dintre angajați ar trebui să aducă companiei economii de până la 500 milioane de dolari pe lună, potrivit Financial Times.

În ultimele 3 luni ale anului 2019, Disney a încasat venituri operaționale în valoare de 1.4 miliarde de dolari pentru parcurile de distracție și alte produse și servicii.

Compania a declarat că va plăti asigurările medicale ale angajaților, pe perioada concediului fără plată.

Cu toate că foarte multe companii au fost afectate de pandemia de coronavirus și mulți oameni din Statele Unite au început să protesteze, cerând redeschiderea economiei, Disney a avut mai mult noroc.

Numărul abonaților de pe platforma de streaming Disney Plus a crescut considerabil, mai exact cu 50.000 de noi abonați în ultima lună, informează BBC.

Luna trecută, Walt Disney a anunțat că președintele său executiv, Bob Iger, va renunța la întregul său salariu în timpul pandemiei, iar directorul executiv Bob Chapek avea salariul redus cu 50%.

Iger este unul dintre directorii cu cea mai mare remunerație din sectorul divertismentului, câștigând anul trecut 47,5 milioane de dolari ca președinte și director executiv al companiei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.