Căpitanul Tom Moore, în vârsă de 99 de ani, veteran de război britanic, a reușit să strângă 23.7 milioane dolari pentru Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

În schimbul donațiilor, Moore a promis că va parcurge de 100 de ori un traseu de 25 de metri făcut în grădina casei sale. La traseul 100 a fost salutat de soldații britanici. El a declarat, pentru CNN, că nu a anticipat niciodată că va putea obține o astfel de sumă.

„Sunt absolut copleșit de această sumă de bani. Când îi transferi în dolari americani sunt și mai mulți. Niciodată nu am crezut că voi ajunge la această sumă”, a spus Tom Moore.

Născut în Yorkshire, nordul Angliei, Moore este de profesie inginer civil, s-a înrolat în armata britanică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost trimis în India și Indonezia. Mai târziu, acesta a devenit directorul general al unui producător de beton. După moartea soției sale în 2006, Moore s-a mutat cu fiica sa, ginerele și cei doi nepoți în Bedfordshire, sud-estul Angliei, unde locuiește și acum.

Întrebat de ce crede că strângerea sa de fonduri a avut succes cu atât de mulți oameni, el s-a raportat la sistemul medical britanic: „Au fost atât de buni cu mine. Am avut o fractură de şold şi cancer şi m-au tratat magnific. Cred că oamenii își dau seama că, oriunde s-ar afla, sunt tratați la fel de bine, cu aceeași eficiență și bunătate pe care o primim de la asistentele și medicii noștri care, la urma urmei, în acest moment, se află în prima linie în lupta împotriva coronavirusului".

Citeste si:
Statul Barbados nu o mai vrea pe Regina Elisabeta a II-a în fruntea...
Statul Barbados nu o mai vrea...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Peste 500.000 de persoane au semnat o petiție online prin care cer guvernului să-i dea titlul de cavaler.

De asemenea, secretarul britanic al sănătății, Matt Hancock, a declarat joi că este uimit de eforturile lui Moore. Mai mult, prințul William, ducele de Cambridge, a susținut, în cadrul unui interviu, că Moore „este o adevărată legendă”.

În final, Tom Moore a mulțumit oamenilor și i-a încurajat: „Totul va fi bine în cele din urmă”.

Citeste si:
Pune-ți sănătatea pe primul loc: 5 semne că plămânii tăi au nevoie...
Pune-ți sănătatea pe primul...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.