Donald Trump a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Statele Unite nu vor mai finanţa Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi anunţă că se va face o verificare privind „rolul OMS în gestionarea greşită şi răspândirea coronavirusului”

Preşedintele a explicat că SUA au impus restricții de călătorie asupra Chinei în primele etape ale focarului, dar OMS s-a opus.

”Alte naţiuni şi regiuni care au urmat indicaţiile OMS şi şi-au ţinut graniţele deschise către China, ceea ce a accelerat răspândirea în întreaga lume. Decizia altor ţări importante de a permite călătoriile a fost una dintre marile tragedii şi oportunităţi ratate încă din primele zile”, a declarat președintele american.

Statele Unite contribuie cu cei mai mulţi bani la bugetul OMS, organizaţie din cadrul ONU cu sediul la Geneva. În anul 2019 au finanțat instituția cu peste 400 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din bugetul OMS.

Trump a fost din ce în ce mai critic faţă de organizaţie în timp ce criza globală de sănătate a continuat şi OMS a contestat măsurile luate de administraţia de la Washington.

Citeste si:
FOTO O fetiță de 12 ani a redecorat casa familiei cu doar 150 dolari
FOTO O fetiță de 12 ani a...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.