La Spitalul Sinai-Grace din Detroit, SUA, au fost fotografiate, de către personalul medical, mai multe cadavre, puse unele peste altele.

Fotografiile surprinse arată cadavrele, puse în saci, depozitate în camerele libere ale spitalului și puse apoi unele peste celelalte în încăperi frigorifice, aduse în parcarea spitalului.

CNN a intrat în posesia acestor fotografii de la un angajat la Urgență.

Alte două cadre medicale de la Urgență au confirmat că fotografiile surprinse sunt reale, acestea fiind făcute la începutul lunii aprilie, în timpul unei ture de 12 ore, pe care au descris-o ca fiind copleșitoare.

Cadrele medicale au mai dezvăluit că cel puțin o cameră, care era pentru studiu sau odihnă, a fost folosită pentru a depozita cadavrele, deoarece angajații de la morgă nu lucrează noaptea, iar morga era oricum plină.

Tot ce știm este că am rămas fără paturi libere pentru pacienți, așa că nu mai aveam unde să punem cadavrele”, a declarat unul dintre cele două cadre medicale.

În una dintre fotografii, două dintre corpurile neînsuflețite erau puse pe pat, iar unul pe un scaun, toate trei fiind in saci.

Asta s-a întâmplat pentru că nu primisem încă încăperile frigorifice portabile. Camerele acelea aveau paturi, iar morga oricum nu lucrează pe timp de noapte”, a mai spus cadrul medical.

În altă fotografie, corpurile neînsuflețite sunt depozitate în camerele frigorifice portabile, dar puse la grămadă, unele peste altele. Toate cadavrele sunt băgate în saci albi, săculeții albaștri fiind lucrurile persoanelor decedate.

Pacienții care mor la noi în spital sunt tratați cu respect și demnitate, rămânând la noi până când vor putea fi eliberați cum se cuvine“, a fost răspunsul lui Brian Taylor, purtătorul de cuvânt al spitalului.

El a menționat că Spitalul Sinai-Grace din Detroit a asigurat resurse suplimentare pentru situațiile cauzate de COVID-19.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Șase cadre medicale de la Urgențe au declarat că, în perioada critică de la începutul lui aprilie, spitalul a tratat 100-130 pacienți pe zi la momentul la care au fost făcute fotografiile. În ultima perioadă, aceștia au spus că numărul cazurilor a scăzut considerabil, ajungând la 50 de pacienți pe zi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.