Toată lumea se întreabă cum va fi viața după ieșirea din carantină. Cu siguranță nu va fi exact ca înainte de apariția virusului, iar anumite reguli vor trebui respectate. Italienii au descoperit care sunt acestea, iar aplicarea lor ar începe de pe 4 mai.

Italia este țara europeană cu cele mai multe decese din cauza coronavirusului, dar speră să poată ieși din carantină pe data de 3 mai, urmând ca de pe data de 4 să aplice anumite reguli.

Iată care sunt regulile discutate acum la Roma:

Igiena strictă în spațiile publice

După ieșirea din carantină, spațiile publice precum birourile și magazinele vor urma reguli de igienă stricte. Sistemele de ventilație trebuie curățate, iar operațiunile de dezinfecție trebuie să aibă loc de două ori pe zi.

Gelul dezinfectatnt - cel mai bun prieten

Toate încăperile trebuie să fie dotate la intrare cu gel dezinfectant. În birouri, dezinfectantul trebuie să stea lângă tastatură, iar în magazine, lângă casa de marcat.

Citeste si:
Mai multe localuri din țară își suspendă activitatea din cauza...
Mai multe localuri din țară,...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Mănușile și măștile de unică folosință, obligatorii

Persoanele care ies la cumpărături și cele care lucrează cu publicul vor fi obligate să poarte atât mănuși, cât și măști de protecție de unică folosință.

Saloanele de înfrumusețare și barurile - doar pe bază de programare

Printre ultimele deschise după perioada de carantină vor fi saloanele de înfrumusețare, barurile și pub-urile.

Când vor primi aprobarea pentru deschidere, acestea vor funționa doar pe bază de programare.

În restaurante, mesele vor fi amplasate la 2 metri distanță unele de celelalte, iar chelnerii vor sta la un metru distanță față de clienți.

Citeste si:
Italia continuă menținerea restricțiilor până pe 7 octombrie
Italia prelungește...

Sărutările și îmbrățisările - interzise în public

Contactul social va rămâne interzis în spațiul public - fără îmbrățiisări sau sărutări de rămas bun.

Circulația cu transportul în comun

Călătoriile cu mijloacele de transport în comun vor fi permise, dar ai voie să urci în metrou, tramvai, sau autobuz doar dacă mai sunt locuri pe scaune. Se va evita supraaglomerarea, potrivit Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.