În urma tornadelor care au distrus mai multe zone din Mississippi, guvernatorul statului a declarat stare de urgență. Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața.

"Declar în această seară stare de urgenţă pentru a proteja sănătatea şi siguranţa oamenilor din Mississippi în urma unor puternice tornade şi furtuni care au făcut ravagii în tot statul", a scris guvernatorul Tate Reeves.

"Mobilizăm toate resursele disponibile pentru protejarea bunurilor noastre şi ale lor", a precizat el.

Presa americană a specificat că tornadele au lăsat în urma lor pagube "catastrofale".

Serviciul Naţional de Meteorologie al Statelor Unite a emis o avertizare de tornadă, cel mai înalt nivel de alertă.

Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Mississippi a raportat şase decese, toate în partea de sud a statului: "Acestea sunt rapoarte preliminare şi continuăm sa le actualizăm când primim informaţii"

Potrivit prognozelor, "furtunile puternice" nu vor înceta să apară în Mississippi, precum şi în Alabama şi Georgia. "Tornade puternice, vânturi distrugătoare şi căderi de grindină" au fost de asemenea prognozate.

După-amiaza, guvernatorul a amintit avertismentele meteorologilor, sfătuindu-i pe locuitori să respecte instrucţiunile privind protecţia faţă de noul coronavirus în cazul în care sunt nevoiţi să se adăpostească într-un adăpost public, prevăzut în caz de catastrofă meteorologică, potrivit digi24.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.