Angelina Jolie trage un semnal de alarmă în privința copiilor abuzați. Aceasta susține că starea de izolare afectează semnificativ familiile, iar copiii devin din ce în ce mai vulnerabili.

”Izolarea victimei de familie şi prieteni este o tactică binecunoscută a agresorilor, iar acest lucru înseamnă că starea de izolare socială necesară pentru stoparea COVID-19 este un factor care, inevitabil, va alimenta direct traumele şi suferinţa pentru copiii vulnerabili. Deja au apărut informaţii despre creşterea numărului cazurilor de violenţă domestică în lume, înclusiv de crimă violentă”, a scris actrița într-un editorial.

”Toate acestea vin într-un moment în care copiii sunt privaţi de reţeaua de suport care îi ajută să facă faţă situaţiei: de la prietenii în care au încredere şi profesori la activităţile sportive de după cursuri şi vizitele la rudele dragi, care le oferă ocazia să scape dintr-un mediu abuziv. COVID-19 a întrerupt relaţiile copiilor cu prietenii, cu şcoala şi libertatea de mişcare. Cu peste un miliard de copii aflaţi în izolare la nivel mondial, a existat o mare preocupare ca micuţii să nu sufere pierderi în ceea ce priveşte educaţia, dar şi ca ei să-şi păstreze o stare de spirit pozitivă în izolare”, a mai adăugat Angelina Jolie.

De asemenea, actriţa a vorbit despre ”The Global Partnership to End Violence Against Children”, o înițiativă lansată în SUA, bazată pe o serie de ghiduri care vin în ajutorul copiilor. Ei învață de aici să se protejeze în timpul pandemiei, inclusiv metode de gestionare a stresului şi consiliere psihologică.

Angelina Jolie a donat 1 milion de dolari organizaţiei No Kid Hungry, pentru alimente destinate copiilor care ar putea fi afectaţi de criza provocată la nivel mondial de pandemia de COVID-19, potrivit stiripesurse.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.